Prima pagină > Supe si ciorbe > Ciobita de legume cu zdrente de ou

Ciobita de legume cu zdrente de ou

Ingrediente

3 morcovi

1 telina mica

2-3 cepe potrivite

1 cartof mediu

3-4 rosii decojite

2 maini de boabe de mazare

1 dovlecel mic

2 maini de fasole verde taiata cam de 2 cm

1/2 kg bors ,1/2 ceasca de orez,1 ou

patrunjel verde

Se spala si se curata zarzavatul.

1 morcov se da pe razatoarea mica si impreuna cu cepele taiate marunt se calesc 1 minut in 2 linguri de ulei puse pe fundul vasului.

Apoi se toarna cca 4 litri de apa in oala si se adauga tot restul zarzavatului taiat in cuburi mici.Se acopera oala si se fierbe cca 3 sferturi de ora.Se adauga si orezul,se potriveste de sare dupa gust si se fierbe pana cand zarzavatul este moale iar orezul a inflorit.

Se adauga borsul si se mai fierbe cca 15 minute.

Oul se bate intr-un castronel si se adauga treptat in ciorba care fierbe,amestecand,pentru a se forma asa numitele ”zdrente”.

Ciorba se poate consuma atat calda cat si rece.Cand se serveste,se adauga patrunjel sau leustean verde tocat proaspat,in fiecare farfurie.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s