Prima pagină > Aluaturi-blaturi-foi > Aluat pentru cornulete

Aluat pentru cornulete

O reteta de aluat fraged,care se va pastra fraged timp de cateva zile:

Ingrediente:

1 cana de ulei

1 cana apa minerala sau sifon sau bors

1 lingurita de bicarbonat de amoniu 

1 felie lamaie

faina „cat inghite”

Intr-un castron se amesteca uleiul cu apa minerala.Bicarbonatul de amoniu se stinge cu zeama de la felia de lamaie si se adauga la compozitie.Se adauga faina pana se obtine o coca elastica, care se framanta bine.

Se lasa sa se odihneasca cam o jumatate de ora.Din coca se rup bucati din care se fac bile de 5 -7 cm diametru.Se presara faina pe blatul de lucru si se intind bilutele in foi rotunde ( trebuie sa aiba cam 15-20 cm diametru).

Foile se taie in 8 triunghiuri care se pot umple cu diverse compozitii,rezultand: cornulete cu gem ,cornulete cu gem si nuci macinate,cornulete cu rahat, cornulete cu crema de cacao, cornulete cu ciocolata,cornulete cu branza branza ,etc.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s