Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Ardei Kapia copti pentru iarna

Ardei Kapia copti pentru iarna

Retete fara conservanti

1.Ardei Kapia copti la borcan

Ingrediente:

ardei kapia proaspeti,carnosi

otet,sare,zahar(optional),apa

Cum preparam ardeii kapia copti la borcan:

Ardeii Kapia se coc,se curata de coaja,cotoare si seminte,fara a-i spala.

Se aseaza in borcane.

Peste ardeii Kapia se toarna un amestec format din : apa,otet,sare si zahar(optional),dupa gustul fiecaruia,exact asa cum ii preparati vara pentru consum. Avem grija ca lichidul sa acopere bine ardeii din borcane.

Se sigileaza borcanele cu capace si se fierb la bain marie,cca.o jumatate de ora.

Oprim focul,acoperim borcanele cu un prosop ud stors si lasam sa se raceasca complet in vasul cu apa in care am fiert borcanele.

2.Ardei Kapia copti la congelator.

Ardeii Kapia se coc,se curata de coaja,cotoare si seminte fara a-i spala in apa.

Se aseaza in pungulite de plastic, in cantitatea pe care o consideram necesara si se pun in congelator.

Pentru siguranta,puneti fiecare portie in cate 2 pungi de plastic,pana se congeleaza complet pot lasa zeama,iar daca pungutele sunt sparte,se murdareste urat congelatorul.

Cand vrem sa-i consumam,scoatem punga din congelator si lasam sa se decongeleze in voie,la temperatura camerei.

Adaugam otet,sare,etc.dupa gust.

Prin congelare se pastreaza excelent,sunt exact ca in momentul in care i-am pregatit.

In acelasi mod,se pot conserva si ardeii grasi obisnuiti.

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.